Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ατομικές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι που διαθέτουν Κ.Α.Δ. (κύριο) που περιλαμβάνεται στην επικαιροποιημένη λίστα του υπ. Οικονομικών με τους πληττόμενους Κ.Α.Δ., δικαιούνται κι αυτοί την αποζημίωση των 800 ευρώ. 

Πώς θα λάβουν επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι τα 800 ευρώ;

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, (πριν από λίγα λεπτά)  όσοι επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι ασκούν δραστηριότητα που εμπίπτει στους πληττόμενους Κ.Α.Δ., θα μπορούν κι αυτοί να εισέρχονται στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ με τους κωδικούς taxinet που διαθέτουν, ώστε να συμπληρώσουν τα απαραίτητα πεδία και να τύχουν της αποζημίωσης των 800 ευρώ.

Συνεπώς, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ατομικές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι που διαθέτουν Κ.Α.Δ. (κύριο) που αναφέρεται στην επικαιροποιημένη λίστα του υπ. Οικονομικών με τους πληττόμενους Κ.Α.Δ.  μπορούν πλέον εδώ και λίγη ώρα να μπουν στην πλατφόρμα και να συμπληρώσουν το  έντυπο. 

Αναφορικά με τον IBAN, τα στοιχεία από την ΕΡΓΑΝΗ στη συνέχεια θα δοθούν στην ΑΑΔΕ για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. 

Σημείωση: Δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με όσα νομικά πρόσωπα διαθέτουν Κ.Α.Δ. που εντάσσονται στη λίστα με τους πληττόμενους Κ.Α.Δ., διότι εκεί εγείρεται το ερώτημα αν θα λάβουν την αποζημίωση όλοι όσοι συμμετέχουν σ΄αυτά ή όχι. Αναμένονται νέες διευκρινίσεις. 

Όλα τα μέτρα στήριξης αναλυτικά εδώ.